Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Harika Matematik Sergisi Aydınlı öğrencilerle buluştu

Eğitim (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.11.2022 - 14:21, Güncelleme: 08.11.2022 - 12:32 28178+ kez okundu.
 

Harika Matematik Sergisi Aydınlı öğrencilerle buluştu

Harika Matematik Sergisi Aydınlı öğrencilerle buluştu
Proje Adası Eğitim Hizmetleri Ltd. Şti. tarafından Türkiye’nin tüm il ve ilçelerine matematik müzesi kazandırmak amacıyla oluşturduğu İstanbul Math Museum markasının çatısı altında geliştirilen ‘Harika Matematik Sergisi’ Aydın’daki özel bir okulda öğrencilerle buluştu.Okul öncesinden 8’inci sınıfa kadar tüm matematik konularını içeren birbirinden renkli ve eğlenceli 100’e yakın istasyondan oluşan sergi, 2018 yılından günümüze kadar LGS’de çıkmış tüm matematik sorularına dokunarak soruları çözdürmesiyle dikkati çekiyor. Harika Matematik Sergisi’nde öğrenciler birbirinden eğlenceli oyunlar ile hem eğlendi hem de öğrendi. İstanbul Math Museum markasının bir parçası olan Harika Matematik Sergisi’nin Aydından başlayarak Türkiye turuna çıkacağını ifade eden Harika Matematik Sergisi’nin oluşturucusu ve Proje Adası Eğitim Hizmetleri Genel Direktörü Metin Akyol, "Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki araştırmacılar çocuklar üzerine yaptıkları bir araştırmada matematiğe dair pozitif tutuma sahip olmanın, aritmetik problemlerin çözümü sırasında beyindeki önemli bir hafıza merkezi olan hippocampusu daha iyi çalıştırdığı sonucuna varmışlar. Çalışmanın başındaki isim Dr. Lang Chen hippocampusun daha iyi çalışması, matematik öğrenimde IQ’dan daha büyük etki yaptığını vurgulamıştır. İşte Harika Matematik Sergisi tam bu noktada devreye giriyor. Çocukların eğlenerek, oyunla, dokunarak matematiğe pozitif bir tutum geliştirmelerine yardımcı oluyor. Kısacası tüm çocuklara matematiğin korkulacak değil, sevilecek bir ders olduğunu gösteriyoruz. Amacımız ülkemizin tüm çocuklarına matematiği sevdirmek" dedi.
Harika Matematik Sergisi Aydınlı öğrencilerle buluştu
Proje Adası Eğitim Hizmetleri Ltd. Şti. tarafından Türkiye’nin tüm il ve ilçelerine matematik müzesi kazandırmak amacıyla oluşturduğu İstanbul Math Museum markasının çatısı altında geliştirilen ‘Harika Matematik Sergisi’ Aydın’daki özel bir okulda öğrencilerle buluştu.

Okul öncesinden 8’inci sınıfa kadar tüm matematik konularını içeren birbirinden renkli ve eğlenceli 100’e yakın istasyondan oluşan sergi, 2018 yılından günümüze kadar LGS’de çıkmış tüm matematik sorularına dokunarak soruları çözdürmesiyle dikkati çekiyor. Harika Matematik Sergisi’nde öğrenciler birbirinden eğlenceli oyunlar ile hem eğlendi hem de öğrendi. İstanbul Math Museum markasının bir parçası olan Harika Matematik Sergisi’nin Aydından başlayarak Türkiye turuna çıkacağını ifade eden Harika Matematik Sergisi’nin oluşturucusu ve Proje Adası Eğitim Hizmetleri Genel Direktörü Metin Akyol, "Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki araştırmacılar çocuklar üzerine yaptıkları bir araştırmada matematiğe dair pozitif tutuma sahip olmanın, aritmetik problemlerin çözümü sırasında beyindeki önemli bir hafıza merkezi olan hippocampusu daha iyi çalıştırdığı sonucuna varmışlar. Çalışmanın başındaki isim Dr. Lang Chen hippocampusun daha iyi çalışması, matematik öğrenimde IQ’dan daha büyük etki yaptığını vurgulamıştır. İşte Harika Matematik Sergisi tam bu noktada devreye giriyor. Çocukların eğlenerek, oyunla, dokunarak matematiğe pozitif bir tutum geliştirmelerine yardımcı oluyor. Kısacası tüm çocuklara matematiğin korkulacak değil, sevilecek bir ders olduğunu gösteriyoruz. Amacımız ülkemizin tüm çocuklarına matematiği sevdirmek" dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve efekenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.