Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Karacasu Alemler Köyü’nün çocukları hayatlarında ilk kez opera ile tanıştı

Kültür-Sanat (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.10.2022 - 21:36, Güncelleme: 29.10.2022 - 21:56 1525+ kez okundu.
 

Karacasu Alemler Köyü’nün çocukları hayatlarında ilk kez opera ile tanıştı

Karacasu Alemler Köyü’nün çocukları hayatlarında ilk kez opera ile tanıştı
Aydın’ın Karacasu ilçesinde kendilerine özgü yaşam tarzları ve renkli kişilikleriyle tanınan Alemler Mahallesindeki ilk ve ortaokulda okuyan köy çocukları hayatlarında ilk kez opera ile tanıştı. İlk kez izleyip dinledikleri operada minikler, sanatçıları uzun süre alkışladı. Karacasu Kaymakamlığı tarafından Afrodisias Müze Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 1. eğitim konserleri çerçevesinde Alemler ilk ve ortaokulunda Cumhuriyet konseri düzenlendi. Bir gün önce Afrodisias Müzesinde yetişkinler için konser veren İzmir Devlet Opera Bale (İZDOB) sanatçıları ertesi günü de Alemler ilk ve ortaokulundaki köy çocukları için sahne aldı. Türk Batı Müziği ve Türk Klasik Müziğinden derledikleri birbirinden güzel Arya eserleri çocuklar için seslendiren opera sanatçıları, ilk kez operayla tanışmalarına rağmen büyük bir ilgi ve beğeniyle izleyen çocukların coşkusu karşısında mutlu oldu. Çocuklara, farklı müzik türlerini tanımaları, müzik ve sanat sevgisinin kazandırılması amacıyla düzenlenen konserde, alkışlarıyla sanatçılara eşlik eden çocuklar unutamayacakları keyifli bir gün yaşadı. Kaymakam konseri çocukların arasında izledi Kaymakam Hatice Gamze Kuran, Müze Müdürü Tenzile Uysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş ile daire amirleri, okul müdürleri ve öğretmenlerin katıldığı konser okulun koridorunda gerçekleşti. Kaymakam Kuran ve beraberindekiler konseri öğrencilerin arasında izleyerek onların coşkularına da ortak oldu. “Buz sizin gerçek sesiniz mi?” Dünyaca ünlü besteci Mozart’ın eserlerinin de seslendirildiği konsere yoğun ilgi gösteren çocuklardan biri ‘Bu sizin gerçek sesiniz mi?’ diye sordu. Sanatçı ise ‘evet gerçek sesim, beğendin mi?’ diye sorunca çocuğun cevabı ‘çok beğendim’ oldu. Konserin devamında İtalyanca ve Fransızca eserlerle birlikte tango ve düet yapan sanatçılar, 29 Ekim Cumhuriyet bayramı nedeniyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği “Ah bir ataş ver, Efem” türkülerini de seslendirerek çocuklara bayram sevinci yaşattı.
Karacasu Alemler Köyü’nün çocukları hayatlarında ilk kez opera ile tanıştı

Aydın’ın Karacasu ilçesinde kendilerine özgü yaşam tarzları ve renkli kişilikleriyle tanınan Alemler Mahallesindeki ilk ve ortaokulda okuyan köy çocukları hayatlarında ilk kez opera ile tanıştı. İlk kez izleyip dinledikleri operada minikler, sanatçıları uzun süre alkışladı.
Karacasu Kaymakamlığı tarafından Afrodisias Müze Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 1. eğitim konserleri çerçevesinde Alemler ilk ve ortaokulunda Cumhuriyet konseri düzenlendi. Bir gün önce Afrodisias Müzesinde yetişkinler için konser veren İzmir Devlet Opera Bale (İZDOB) sanatçıları ertesi günü de Alemler ilk ve ortaokulundaki köy çocukları için sahne aldı.
Türk Batı Müziği ve Türk Klasik Müziğinden derledikleri birbirinden güzel Arya eserleri çocuklar için seslendiren opera sanatçıları, ilk kez operayla tanışmalarına rağmen büyük bir ilgi ve beğeniyle izleyen çocukların coşkusu karşısında mutlu oldu. Çocuklara, farklı müzik türlerini tanımaları, müzik ve sanat sevgisinin kazandırılması amacıyla düzenlenen konserde, alkışlarıyla sanatçılara eşlik eden çocuklar unutamayacakları keyifli bir gün yaşadı.
Kaymakam konseri çocukların arasında izledi
Kaymakam Hatice Gamze Kuran, Müze Müdürü Tenzile Uysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş ile daire amirleri, okul müdürleri ve öğretmenlerin katıldığı konser okulun koridorunda gerçekleşti. Kaymakam Kuran ve beraberindekiler konseri öğrencilerin arasında izleyerek onların coşkularına da ortak oldu.
“Buz sizin gerçek sesiniz mi?”
Dünyaca ünlü besteci Mozart’ın eserlerinin de seslendirildiği konsere yoğun ilgi gösteren çocuklardan biri ‘Bu sizin gerçek sesiniz mi?’ diye sordu. Sanatçı ise ‘evet gerçek sesim, beğendin mi?’ diye sorunca çocuğun cevabı ‘çok beğendim’ oldu. Konserin devamında İtalyanca ve Fransızca eserlerle birlikte tango ve düet yapan sanatçılar, 29 Ekim Cumhuriyet bayramı nedeniyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği “Ah bir ataş ver, Efem” türkülerini de seslendirerek çocuklara bayram sevinci yaşattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve efekenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.