Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

NAZİLLİ’YE YATIRIMLAR BİR BİR GELİYOR

Dünya 20.12.2022 - 00:14, Güncelleme: 27.12.2022 - 18:43 9496+ kez okundu.
 

NAZİLLİ’YE YATIRIMLAR BİR BİR GELİYOR

Arpaz için yıllardır beklenen karar NAZİLLİ’YE YATIRIMLAR BİR BİR GELİYOR
Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Nazilli’nin uzun yılladır beklediği Arpaz Kalesi ve Beyler Konağı’nın restore edilmesi kararının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandığını müjdeledi.      Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, beraberinde AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak, meclis üyeleri, Esenköy Mahalle Muhtarı Ali Küçük ve Arpaz ailesinin üyeleri ile birlikte Arpaz Kalesi ve Beyler Konağı’nda basın toplantısı düzenledi.      50 MİLYON LİRAYA RESTORE EDİLECEK Nazilli’nin uzun yıllardır beklediği Arpaz Kalesi ve Beyler Konağı’nın Kültür ve Turizm Bakanlığı kararıyla restore edileceğini müjdeleyen Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan; “Nazilli’nin tarihini ortaya çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. 2 bin yıl önce yapılmış arenadan başlayıp Türkistan dönemi eserlerinin tek tek ortaya çıkarılmasına kadar tüm süreci birlikte yaşadık. Nazilli, 2020 öncesi çok farklı bir yerdeyken artık turistlerin ziyaret ettiği bir kent oldu. Turist ziyaretlerinin daha kalifiye hale gelmesi, en güzel şekilde ağırlanması, satış stantlarının ve gastronomik lezzetlerin olması Nazillimize ciddi bir turizm geliri sağlayacaktır. Üretim aşamasında burada yaklaşık 50 milyon lira gibi bir harcama yapılacaktır. Devletimiz burada ciddi bir yatırım yapacak” diye konuştu.      TURİSTLERİN UĞRAK NOKTASI OLACAK Arpaz Kalesi ve Beyler Konağı’nın ziyarete açılması ile Arapapıştı, Afrodisias, Pamukkale ve Mastaura’ya gelen turistlerin uğrak noktası olacağını söyleyen Başkan Özcan; “Sürecin tamamlanması ile Arpaz Kalemizin ziyarete açılması büyük bir gelir anlamı taşıyor. Turizm rehberleri ile İzmir’de görüştük. Onları da sürece dahil edeceğiz. Nazilli’ye ekonomik katkı sağlanması noktasında ciddi bir planlamanın içerisindeyiz” dedi.    “DEVLETİMİZ HER TÜRLÜ DESTEĞİ SAĞLAYACAK” Nazilli’de yapılacak yatırımların kısa süre içerisinde kamuoyu ile paylaşılacağını kaydeden Özcan; “Büyük bir serbest bölge çalışmamız var. Bu çalışmanın tamamlanması ile Nazilli Sanayisine ciddi bir katkı sağlayacak. Nazilli Sümer Üniversitesi olsun diye bir talebimiz var. Bunlar ilk 3 adım. 20 kalemlik bir çalışmamız var. Sayın Bakanımız geldiğinde arz edeceğiz. Devletimiz inşallah Nazilli’ye her türlü desteği sağlayacaktır” sözlerini kaydetti.
Arpaz için yıllardır beklenen karar NAZİLLİ’YE YATIRIMLAR BİR BİR GELİYOR

Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Nazilli’nin uzun yılladır beklediği Arpaz Kalesi ve Beyler Konağı’nın restore edilmesi kararının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandığını müjdeledi. 

 

 

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, beraberinde AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak, meclis üyeleri, Esenköy Mahalle Muhtarı Ali Küçük ve Arpaz ailesinin üyeleri ile birlikte Arpaz Kalesi ve Beyler Konağı’nda basın toplantısı düzenledi. 

 

 

50 MİLYON LİRAYA RESTORE EDİLECEK

Nazilli’nin uzun yıllardır beklediği Arpaz Kalesi ve Beyler Konağı’nın Kültür ve Turizm Bakanlığı kararıyla restore edileceğini müjdeleyen Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan; “Nazilli’nin tarihini ortaya çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. 2 bin yıl önce yapılmış arenadan başlayıp Türkistan dönemi eserlerinin tek tek ortaya çıkarılmasına kadar tüm süreci birlikte yaşadık. Nazilli, 2020 öncesi çok farklı bir yerdeyken artık turistlerin ziyaret ettiği bir kent oldu. Turist ziyaretlerinin daha kalifiye hale gelmesi, en güzel şekilde ağırlanması, satış stantlarının ve gastronomik lezzetlerin olması Nazillimize ciddi bir turizm geliri sağlayacaktır. Üretim aşamasında burada yaklaşık 50 milyon lira gibi bir harcama yapılacaktır. Devletimiz burada ciddi bir yatırım yapacak” diye konuştu. 

 

 

TURİSTLERİN UĞRAK NOKTASI OLACAK

Arpaz Kalesi ve Beyler Konağı’nın ziyarete açılması ile Arapapıştı, Afrodisias, Pamukkale ve Mastaura’ya gelen turistlerin uğrak noktası olacağını söyleyen Başkan Özcan; “Sürecin tamamlanması ile Arpaz Kalemizin ziyarete açılması büyük bir gelir anlamı taşıyor. Turizm rehberleri ile İzmir’de görüştük. Onları da sürece dahil edeceğiz. Nazilli’ye ekonomik katkı sağlanması noktasında ciddi bir planlamanın içerisindeyiz” dedi. 

 

“DEVLETİMİZ HER TÜRLÜ DESTEĞİ SAĞLAYACAK”

Nazilli’de yapılacak yatırımların kısa süre içerisinde kamuoyu ile paylaşılacağını kaydeden Özcan; “Büyük bir serbest bölge çalışmamız var. Bu çalışmanın tamamlanması ile Nazilli Sanayisine ciddi bir katkı sağlayacak. Nazilli Sümer Üniversitesi olsun diye bir talebimiz var. Bunlar ilk 3 adım. 20 kalemlik bir çalışmamız var. Sayın Bakanımız geldiğinde arz edeceğiz. Devletimiz inşallah Nazilli’ye her türlü desteği sağlayacaktır” sözlerini kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve efekenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.