Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

YARGIDAN MUHTAR EMİN TAY’A TOKAT GİBİ CEVAP

Gündem 03.05.2023 - 16:05, Güncelleme: 03.05.2023 - 19:31 53622+ kez okundu.
 

YARGIDAN MUHTAR EMİN TAY’A TOKAT GİBİ CEVAP

BÖLGE İDARE MAHKEMESİ “GERMENCİK BELEDİYESİ HAKLI, MUHTAR HAKSIZ”
YARGIDAN MUHTAR EMİN TAY’A  TOKAT GİBİ CEVAP BÖLGE İDARE MAHKEMESİ “GERMENCİK BELEDİYESİ HAKLI, MUHTAR HAKSIZ” Germencik Belediyesi tarafından kaçak yapısı yıkılan ve yıkımın ardından arsanın kendisine ait olduğu ve belediyenin hukuksuz işlem yaptığı iddiasıyla mahkemeye başvuran Germencik Karaağaç Muhtarı Emin Tay’a yargıdan tokat gibi cevap geldi. İzmir Bölge İdare Mahkemesi 4. İdari Dava Dairesi Tay’ın belediye arsası üzerine kaçak yapı yapması sebebiyle uygulanan yıkım işlemini hukuka uygun buldu. Kararda davanın Danıştay’a taşınmasının da önünü kapatan mahkeme, temyizi mümkün olmayacak şekilde kesin bir dille muhtarın suçlu belediyenin haklı olduğuna hükmederek yargı yolunu kapattı, davayı kapattı. Karar gereğince idari para cezası da alan Tay’ın idari para cezasını ödediği öğrenildi.  ECRİMİSİL DAVASINI DA BELEDİYE KAZANDI Öte yandan devam eden bir diğer mahkemede de yine belediye haklı bulunarak kesin karar açıklandı. Yerel mahkemede kaçak yapının belediye arsası üzerinde bulunduğu süre için kullanım bedelinin ödenmesi hususunda devam eden davada sonuçlandı. Mahkeme bir üst mahkeme için temyiz yoluna gerek bile görmeden Muhtar Tay’ın haksız olduğunu izinsiz ve hukuksuz bir şekilde kullandığı arsa için belediyeye ecrimisil ödemesine kesin karar verdi. Sık sık sosyal medya ve bazı medya organlarında boy göstererek Germencik Belediyesi’ne yönelik olumsuz söylemleriyle tanınan Tay’ın kendisini haksız ve suçlu bulan kesin mahkeme kararları sonrasında ne yapacağı vatandaşlar arasında merak konusu oldu.  GERMENCİKLİ VATANDAŞLAR “GÜNDEMİ BOŞ YERE MEŞGUL ETTİ” Konuyu yakından takip eden ve Tay’ı yakınen tanıyan Germencikli vatandaşlar, süreç içerisinde önce arsa bana ait deyip ve kısa süre sonra söylem değiştirerek köy senediyle babama aittir demesini çelişkili bulmuş Tay’a anlam veremediklerini ifade ederek eleştirmişlerdi. Verilen mahkeme kararlarını değerlendiren ve arasında yakın çevresinin de olduğu Germencikliler, “muhtarın alap dolap işi olmaz, belgelerle konuşuyorum” ifadelerini sık sık vurgulayan Tay’ı gündemi bugüne kadar boşa meşgul etmesinden dolayı eleştirilerin odağına koydu. Vatandaşlar Tay’ı ilk günden bugüne hukuksuzluğu savunarak, şahsi duygularla hareket ettiğinin mahkeme kararlarıyla da ortaya çıktığını ifade ederek bir muhtarın kanunsuz bir iş yaparak bunu yasal ve hakmış gibi göstermesinin, kişisel kin ve hırsla bu amaçlar uğruna karalama ve iftira kampanyası yürütmesinin bulunduğu mevkiye ve vicdana yakışmadığı değerlendirmelerinde bulundular. Ayrıca belediye yetkilerine kanunları uygulayarak her türlü iftira, hakaret ve karalamaya rağmen görevini yerine getirdiği için teşekkür eden vatandaşlar, kanunlar namuslu vatandaşlar korunsun diye var belediye ilk gün gereğini yapmış diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.
BÖLGE İDARE MAHKEMESİ “GERMENCİK BELEDİYESİ HAKLI, MUHTAR HAKSIZ”

YARGIDAN MUHTAR EMİN TAY’A  TOKAT GİBİ CEVAP
BÖLGE İDARE MAHKEMESİ “GERMENCİK BELEDİYESİ HAKLI, MUHTAR HAKSIZ”
Germencik Belediyesi tarafından kaçak yapısı yıkılan ve yıkımın ardından arsanın kendisine ait olduğu ve belediyenin hukuksuz işlem yaptığı iddiasıyla mahkemeye başvuran Germencik Karaağaç Muhtarı Emin Tay’a yargıdan tokat gibi cevap geldi. İzmir Bölge İdare Mahkemesi 4. İdari Dava Dairesi Tay’ın belediye arsası üzerine kaçak yapı yapması sebebiyle uygulanan yıkım işlemini hukuka uygun buldu. Kararda davanın Danıştay’a taşınmasının da önünü kapatan mahkeme, temyizi mümkün olmayacak şekilde kesin bir dille muhtarın suçlu belediyenin haklı olduğuna hükmederek yargı yolunu kapattı, davayı kapattı. Karar gereğince idari para cezası da alan Tay’ın idari para cezasını ödediği öğrenildi. 
ECRİMİSİL DAVASINI DA BELEDİYE KAZANDI
Öte yandan devam eden bir diğer mahkemede de yine belediye haklı bulunarak kesin karar açıklandı. Yerel mahkemede kaçak yapının belediye arsası üzerinde bulunduğu süre için kullanım bedelinin ödenmesi hususunda devam eden davada sonuçlandı. Mahkeme bir üst mahkeme için temyiz yoluna gerek bile görmeden Muhtar Tay’ın haksız olduğunu izinsiz ve hukuksuz bir şekilde kullandığı arsa için belediyeye ecrimisil ödemesine kesin karar verdi. Sık sık sosyal medya ve bazı medya organlarında boy göstererek Germencik Belediyesi’ne yönelik olumsuz söylemleriyle tanınan Tay’ın kendisini haksız ve suçlu bulan kesin mahkeme kararları sonrasında ne yapacağı vatandaşlar arasında merak konusu oldu. 
GERMENCİKLİ VATANDAŞLAR “GÜNDEMİ BOŞ YERE MEŞGUL ETTİ”
Konuyu yakından takip eden ve Tay’ı yakınen tanıyan Germencikli vatandaşlar, süreç içerisinde önce arsa bana ait deyip ve kısa süre sonra söylem değiştirerek köy senediyle babama aittir demesini çelişkili bulmuş Tay’a anlam veremediklerini ifade ederek eleştirmişlerdi. Verilen mahkeme kararlarını değerlendiren ve arasında yakın çevresinin de olduğu Germencikliler, “muhtarın alap dolap işi olmaz, belgelerle konuşuyorum” ifadelerini sık sık vurgulayan Tay’ı gündemi bugüne kadar boşa meşgul etmesinden dolayı eleştirilerin odağına koydu. Vatandaşlar Tay’ı ilk günden bugüne hukuksuzluğu savunarak, şahsi duygularla hareket ettiğinin mahkeme kararlarıyla da ortaya çıktığını ifade ederek bir muhtarın kanunsuz bir iş yaparak bunu yasal ve hakmış gibi göstermesinin, kişisel kin ve hırsla bu amaçlar uğruna karalama ve iftira kampanyası yürütmesinin bulunduğu mevkiye ve vicdana yakışmadığı değerlendirmelerinde bulundular. Ayrıca belediye yetkilerine kanunları uygulayarak her türlü iftira, hakaret ve karalamaya rağmen görevini yerine getirdiği için teşekkür eden vatandaşlar, kanunlar namuslu vatandaşlar korunsun diye var belediye ilk gün gereğini yapmış diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve efekenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.